Sulis

SULIS en de mensen achter SULIS

SULIS is ontstaan in een natuurlijke proces van integratie van Gestaltpraktijk de Sluis (1990) en AquaGestalt Marga Lambeck (2008) en is in 2013 opgericht door Marga Lambeck en Marcel Baars. Daarnaast wordt SULIS gedragen door een aantal professionals met bijzondere kwaliteiten en specifieke deskundigheid.

Marga Lambeck (1960)

Ik ben Psycholoog, Gestalttherapeut, Creatief therapeut, AquaTherapeut, supervisor,opleider, coach & Healer met ruim 30 jaar ervaring in de gezondheidszorg, het welzijnswerk en het onderwijs. Verder ben ik echtgenoot en moeder van volwassen kinderen. Van jongs af aan ben ik hoog sensitief en heldervoelend. Daarnaast ben ik zeer creatief, geduldig, toegewijd en bezit ik veel humor. Contact is altijd erg belangrijk geweest voor mij; geen wonder dat ik in de Gestalttherapie, ook wel bekend als de psychotherapie van het contact, mijn thuishaven vond! Mijn persoonlijke levenservaring is de bron van de thematiek waar ik mee werk: herstel van vitaliteit en gezondheid; balans; bezinning, bezieling en passie; communicatie en spirituele ontwikkeling. Mijn kracht ligt in het maken van contact met gebruik van kwaliteiten als helderheid, enthousiasme, respect en liefde. In mijn werk en leven ben geïnspireerd door en maak ik gebruik van diverse bronnen: Gestaltpsychologie, muziek, creatief beeldend werk, systemisch werk, yoga, Mindfulness, sjamanisme, vertelkunst, natuurgeneeskunde, energetisch werk en…. ~~WATER~~!

Water is het element dat van zich zelf enorm helend is. Dat is niet nieuw. Al in de vroege middeleeuwen werd water toegepast ter reiniging en heling. Geïnspireerd door de geweldige effecten van warm water, heb ik mij vanaf 2008 in Nederland, Zwitserland en Oostenrijk gespecialiseerd in diverse vormen van Aqua Therapie. Werkelijk nergens kan een mens zo diep ontspannen als in het warme water. AquaGestalt was hiermee geboren! SULIS is dan ook een natuurlijk vervolg.

Marcel Baars (1956)

Ik ben musicus, componist, arrangeur, muziek-graveur en Healer en inmiddels bijna 35 jaar werkzaam met de medemens. Ik ben iemand die naar zijn hart luistert; iemand die zich laat meeslepen door het mysterie van het leven en die openstaat voor wonderen. Iemand die heel blij en enthousiast is over wat hij doet.

Als componist en musicus heb ik geleerd wat het betekent om spiritueel te zijn: de diepte in en je laten verrassen! Osulis, centrum mbf dat nu gebeurt bij improvisaties of bij het componeren van nieuwe composities. Nieuwsgierig naar nieuwe beelden, klanken, wegen en ervaringen…het hoort allemaal  bij mijn leven. Als musicus, heb ik vele zijpaden bewandelt: Vele instrumenten werden en worden ingezet om een dieper gevoel te kunnen bereiken en om het begrijpen, het ervaren en het beleven van muziek. Door de jaren heen werk ik met steeds minder muzikaal materiaal . “In de eenvoud ligt de grootste kracht!”

Steeds ben ik geïnspireerd op zoek naar nieuwe paden en leer ik bij. Verrassend is het dan ook om mijn musiceren en muziek in te zetten bij het werk van SULIS. Bronnen van inspiratie naast muziek: het Sjamanisme en bovenal… de liefde!

Annedien van Amerongen (1972)

Ik werk sinds 2001 als gespecialiseerd therapeut op gebied van levens-begeleiding en geneeskrachtige edelstenen. Sinds 2012 ben sulis centrum avaik tevens gediplomeerd Ayurvedische therapeut. In mijn praktijk geef ik persoonlijke aura-, chakra- en zielen-consulten in de vorm van healingen en readingen. In een reading stem ik mij af op je (hogere) in-wezen en op hoe deze zich in je fijn-stoffelijke lagen (aura en chakra’s) tot uitdrukking komen. Dit vertaalt zich weer in hoe jij jezelf en je leven tot uitdrukking brengt: waar laat jij je licht al schijnen en welke gebieden vragen nog aandacht. Dit is een leuke, soms verrassende lezing over jezelf vanuit een spiritueel perspectief met groei als doel. Naast een rijkdom aan informatie geeft een reading je ook suggesties voor de mogelijke stappen die je kunt zetten. In een healing, wat genezing via fijn-stoffelijke lagen betekent, ondersteunt ik je in je persoonlijke en spirituele ontplooiing. Ik help je bij het ontplooien van je innerlijk ruimte. Jouw systeem vertelt precies wat het nodig heeft: dit kan ruimte zijn, kracht, iets loslaten, een overtuiging…Liefde…

Mijn doel is je spirituele innerlijke wezen maximale reikwijdte te geven in jezelf, in je leven en in het hier en nu. Tijdens mijn healing consulten maak ik gebruik van de helende eigenschappen van edelstenen. Kristallen bieden een grote variëteit aan natuurlijke frequenties die ons lichaam en ziel ‘begrijpt’. Hiermee kan ik je lichaam en geest beter ‘afstemmen’ en aanvullen met de nodige frequenties. De Ayurvededische geneeskunde geeft mij handvatten om fysieke aspecten meer in balans te brengen. Hierbij staan voeding-, kruiden- en levensstijl-advies centraal. Bij SULIS Mag ik een bijdrage leveren aan de Retraites.  

Rolf Lambeck (1967)

Ik ben de jongste telg uit de “Waterfamilie Lambeck”. Al jong hebben onze ouders ons meegenomen naar het water. Op deze manier is ook mijn “passie voor water” ontstaan. Het is dan ook niet vreemd dat ik wedstrijdzwemmer ben geworden. Helaas heeft een blessure een eind gemaakt aan mijn carrière als zwemmer. De laatste jaren mag ik mijn passie voor water inzetten bij SULIS! Zowel mijn kennis van als ervaring met water als ook mijn intuïtie en gevoeligheid zet ik bij SULIS in tijdens de verschillende vormen van AquaTherapie. 

In het dagelijks leven ben ik ondernemer; ik heb een eigen zaak. Ik haal mijn bezieling, naast het water, uit een diepe verbinding met de natuur, uit andere culturen en uit reizen.