Sulis

SULIS en de mensen achter SULIS

SULIS is ontstaan in een natuurlijke proces van integratie van Gestaltpraktijk de Sluis (1990) en AquaGestalt Marga Lambeck (2008) en is in 2013 opgericht door Marga Lambeck en Marcel Baars. Daarnaast wordt SULIS gedragen door een aantal professionals met bijzondere kwaliteiten en specifieke deskundigheid.

Marga Lambeck (1960)

Ik ben Psycholoog, Gestalttherapeut, Creatief therapeut, AquaTherapeut, supervisor,opleider, coach & Healer met ruim 30 jaar ervaring in de gezondheidszorg, het welzijnswerk en het onderwijs. Verder ben ik echtgenoot en moeder van volwassen kinderen. Van jongs af aan ben ik hoog sensitief en heldervoelend. Daarnaast ben ik zeer creatief, geduldig, toegewijd en bezit ik veel humor. Contact is altijd erg belangrijk geweest voor mij; geen wonder dat ik in de Gestalttherapie, ook wel bekend als de psychotherapie van het contact, mijn thuishaven vond! Mijn persoonlijke levenservaring is de bron van de thematiek waar ik mee werk: herstel van vitaliteit en gezondheid; balans; bezinning, bezieling en passie; communicatie en spirituele ontwikkeling. Mijn kracht ligt in het maken van contact met gebruik van kwaliteiten als helderheid, enthousiasme, respect en liefde. In mijn werk en leven ben geïnspireerd door en maak ik gebruik van diverse bronnen: Gestaltpsychologie, muziek, creatief beeldend werk, systemisch werk, yoga, Mindfulness, sjamanisme, vertelkunst, natuurgeneeskunde, energetisch werk en…. ~~WATER~~!

Water is het element dat van zich zelf enorm helend is. Dat is niet nieuw. Al in de vroege middeleeuwen werd water toegepast ter reiniging en heling. Geïnspireerd door de geweldige effecten van warm water, heb ik mij vanaf 2008 in Nederland, Zwitserland en Oostenrijk gespecialiseerd in diverse vormen van Aqua Therapie. Werkelijk nergens kan een mens zo diep ontspannen als in het warme water. AquaGestalt was hiermee geboren! SULIS is dan ook een natuurlijk vervolg.

Marcel Baars (1956)

Ik ben musicus, componist, muziektherapeut, aquatherapeut & healer, en inmiddels bijna 35 jaar werkzaam met de medemens. Ik ben iemand die naar zijn hart luistert; iemand die zich laat meeslepen door het mysterie van het leven en die openstaat voor wonderen. Iemand die heel blij en enthousiast is over wat hij doet.

Als componist en musicus heb ik geleerd wat het betekent om spiritueel te zijn: de diepte in en je laten verrassen! Osulis, centrum mbf dat nu gebeurt bij improvisaties of bij het componeren van nieuwe composities. Nieuwsgierig naar nieuwe beelden, klanken, wegen en ervaringen…het hoort allemaal  bij mijn leven. Als musicus, heb ik vele zijpaden bewandelt: Vele instrumenten werden en worden ingezet om een dieper gevoel te kunnen bereiken en om het begrijpen, het ervaren en het beleven van muziek. Door de jaren heen werk ik met steeds minder muzikaal materiaal . “In de eenvoud ligt de grootste kracht!”

Steeds ben ik geïnspireerd op zoek naar nieuwe paden en leer ik bij. Verrassend is het dan ook om mijn musiceren en muziek in te zetten bij het werk van SULIS. Bronnen van inspiratie naast muziek: het Sjamanisme en bovenal… de liefde! 

Rolf Lambeck (1967)

Ik ben de jongste telg uit de “Waterfamilie Lambeck”. Al jong hebben onze ouders ons meegenomen naar het water. Op deze manier is ook mijn “passie voor water” ontstaan. Het is dan ook niet vreemd dat ik wedstrijdzwemmer ben geworden. Helaas heeft een blessure een eind gemaakt aan mijn carrière als zwemmer. De laatste jaren mag ik mijn passie voor water inzetten bij SULIS! Zowel mijn kennis van als ervaring met water als ook mijn intuïtie en gevoeligheid zet ik bij SULIS in tijdens de verschillende vormen van AquaTherapie. 

In het dagelijks leven ben ik ondernemer; ik heb een eigen zaak. Ik haal mijn bezieling, naast het water, uit een diepe verbinding met de natuur, uit andere culturen en uit reizen.

Bernadet Baars

Bernadet heeft een brede opleiding op het gebied van  verschillende healing therapieën, waaronder Reiki en Healing Tao. Zij begon als masseur in welnesscentra. Vervolgens is zij triggerpoint- en daarna shiatsutherapie (Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu) gaan studeren. Met deze brede opleiding en vele jaren ervaring biedt Bernadet een brede oplossing voor hedendaagse westerse pijnklachten en mobiliteitsproblemen met een klassieke en in de praktijk bewezen oosterse behandeling. 

Veel klachten zijn met haar deskundigheid en ervaring behandelbaar met, afhankelijk van de aandoening, snel herstel van klachten en/of sterk verbeterde mobiliteit.

 

Marenka Bontekoning

 Ik ben klankschaaltherapeut en ik werk graag met klank en het hart. Voor mij komt de klank waar woorden soms niet kunnen komen. Daarbij heeft je hart geen vragen, maar geeft je antwoorden. Wat heeft jouw hart je te zeggen?

Gerard Haan

Ik ben energetisch therapeut, healer en coach. Ik werk vooral vanuit intuïtie en met liefdevolle aandacht. Water versterkt mijn krachtige energie. Een sessie is helend en ontspannend. Het helpt blokkades op te heffen en levensenergie meer te laten stromen.