Aqua Therapie

Aqua Therapie

AquaRelax Therapie of, zoals wij dat voorheen noemde AquaGestalt is “Gestalt in Aqua”. Het is een unieke vorm van Gestalttherapie in warm water!

Je kan AquaRelax Therapie het beste beschouwen als een vorm van lichaamsgerichte therapie in warm water. Naast Gestalttherapie maken we gebruik van verschillende methodieken uit de AquaTherapie zoals Watsu, Healing Dance, Halliwick, AquaYoga & Ai-Chi. Verder maken we in het water gebruik van energetische vaardigheden zoals Healing en Reading en van muziek en klank: Sansula; Koshi, Hapi, energy-chimes & klankschalen en van stem en klank.

AquaRelax Therapie richt zich in eerste instantie op het herstellen van het contact met jouw “binnenwereld” via ontspanning van lichaam en geest. Je wordt je bewust van onbewuste spanningen en overlevingspatronen en van (onvervulde) persoonlijke wensen en behoeften. Dit bewustwordingsproces geeft richting aan herstel van balans en het verdere levensproces.

Verder heeft het warme water verschillende gewenst effecten op lichamelijk, psychisch, emotioneel en op energetisch niveau.

Voor Wie?

AquaRelax Therapie wordt toegepast bij zowel volwassenen als bij kinderen (ook baby’s). Veelal in combinatie met andere vormen van therapie zoals Gestalttherapie, creatieve therapie, muziek therapie of Healing. Wij werken met groepen; met (echt)paren en met individuen.

 

Wanneer is Aqua Therapie geschikt?

Ter behandeling van klachten

AquaRelax Therapie is uitstekend toe te passen binnen de behandeling van vele fysieke, psychische, mentale en emotionele klachten. Indicaties zijn onder meer slaapproblemen; stress en burnout; depressie; angst en onrust; trauma; fibromyalgie; reuma; artrose; hoofdpijn, migraine; vermoeidheid en pijn bij chronisch ziek-zijn en overgewicht. Bij hyperactiviteit en hoog-sensitiviteit is AquaRelax Therapie vanuit haar oorsprong helend en kalmerend.

Ter heling en transformatie

“~~Water~~ verweekt wat ingeklonken ligt….”

AquaRelax Therapie is zeer bruikbaar in het proces van ont-wikkeling in de richting van het ware-wezen of de ziel. In een diepe ontspanning worden diepere wensen en persoonlijke thematiek helder en kunnen belemmerende patronen zoals “niet kunnen loslaten” of “moeite met overgave” transformeren, zonder dat er persé gesproken hoeft te worden. Contact met het ware zelf en haar behoeften kan zo makkelijker ontstaan en groeien.

Heerlijk!

AquaRelax Therapie is ook gewoon heerlijk! Indien er behoefte is aan een lekkere diepe ontspanning of een regelmatige positieve impuls in het levensproces, dan is AquaRelax Therapie een geweldig cadeau!

Specifieke doelgroepen

Wij zijn experts in onderzoek en behandeling van mensen met chronische stress, burnout, depressie en trauma.

Verder zijn wij specifiek toegerust om mensen die gevoelsmatig ruimer ontwikkeld zijn dan doorsnee te ondersteunen. Denk hier bij aan hoog-sensitieve mensen, zowel volwassenen als kinderen; therapeuten met paranormale en andere heldere begaafdheden.

Wij hebben speciale affiniteit met verstandelijk en meervoudig gehandicapten; zij en hun familieleden zijn ook van harte welkom bij ons in het warme water!

Effecten

AquaRelax Therapie heeft een diepgaande werking op zowel de fysiologische, emotionele, psychologische als energetische processen van de mens. Behalve een enorm gevoel van ontspanning dat dagenlang kan aanhouden, zijn er effecten als verlaging van hartslag en bloeddruk; verdieping van de ademhaling; stimulering van de celstofwisseling; het beweeglijker worden van de wervelkolom en gewrichten; versoepeling van spieren en bindweefsel; verminderen van pijnklachten. Het lymfestelsel wordt positief beïnvloed, hetgeen de uitleiding van gifstoffen in het lichaam bevordert.

Het warme water activeert ons herstelsysteem (parasympaticus) en doet het daagse bewustzijn van tijd, ruimte en controle verdwijnen. Deze context doet het vertrouwen op onze gevoelswereld groeien en helpt ons om ons gevoel van energie en van eigenwaarde verdiept te herstellen.

Praktisch

AquaRelax Therapie vindt plaats in een klein en sfeervol bad in Assen. De watertemperatuur is daar 33,5 graden. De omgevingstemperatuur is 35 graden. Individuele behandelingen duren drie kwartier tot een uur. De groepssessies duren 1 uur.