Ervaringen van deelnemers

‘Dialogen rondom Burn-Out’
Nu kan ik zeggen dat een burn-out een heel diep gat is. Volgens mij kun je rationeel en emotioneel niet dieper zakken. Toen ik met een burn-out kwam te zitten, werd ik op mezelf terug geworpen. 

De individuele gesprekken  met Marga waren een rustpunt en een antigeluid op het gebied van mijn stress gerelateerde klachten. Zij heeft mij geholpen om mij weer bewust te maken van wat ik aan het doen was; bewust te worden van mijn lichaam en van mijn klachten. Van overleven naar een bewuste keuze voor leven.
Ook voor mij geldt dat ik de blootgelegde oude patronen ( te hard werken, plichtsgetrouw, toegewijd idealisme, meer doen dan mogelijk is, neiging tot perfectionisme)  die onder andere tot een burn-out leidden, nooit meer wil oppakken. Mijn drive heeft mij veel gebracht maar ook veel gekost.
De verstrooiing was zoek geraakt en het nietsdoen ook. Ik had jarenlang de vermoeidheid niet toegestaan. Door het hoge stressniveau kon ik heel lang doorgaan. Maar als de deksel van de pan is, dan stroomt het over!

Na een periode van heel veel slapen, rare fysieke klachten en mezelf afsluiten ontdekte ik, dat vele nabije en gewone aardse dingen me ongelooflijk goed doen, waaronder natuurlijk het koken maar ook de appels plukken, het wandelen en ons huis schilderen.

Dank je wel Marga, Yvonne

 

” Ik kan er de rest van de week weer goed tegen aan”

AquaGestalt-Yoga/Ai-Chi serie is een ware kennismaking met je eigen lieve lijf. Het is ook een werkelijk tot-rust-komen van je geest. Je bent even een uurtje alleen met jezelf en vergeet de problemen van de dag en alles wat daarmee goed tegenaan te kunnen.

Ina

 

“Mijn lichaam begint weer te ontspannen”

“Voor het eerst heb ik meegedaan aan de cursus AquaGestalt Yoga/Ai-Chi, omdat ik merkte dat ik vanwege mijn burnout bij gewone yoga niet meer in staat was om goed te ontspannen. De vloeiende bewegingen die we maken in het warme water zijn heel erg prettig en niet moeilijk om te doen. Ook zijn we op z’n tijd lekker aktief in het water en kunnen we naast stille momenten ook heerlijk lachen. Voor mij heeft het ervoor gezorgd dat mijn lichaam inmiddels gelukkig steeds meer begint te ontspannen. Ik ben erg blij met de AquaYoga van Marga!

Janine

 

Van ‘verwondering en blijheid’ naar ‘zijn, stilte en ontdekken’

Lieve Marga, Marcel en Annedien,

Wat was de workshop AquaEnergy een bijzondere, inspirerende en fijne workshop! Voor mij een proces dat verliep van ‘verwondering en blijheid’ naar ‘zijn’, stilte en ontdekken. Ik had het voor geen goud willen missen!

Dank jullie wel! Manon

 

“Wij genieten…!”

De individuele sessies AquaGestalt met Marga betekenen veel voor ons. Het is een intense beleving, waar zowel lichaam als geest soepel van worden. Je gaat er helemaal in op en voelt je daarna enorm verfrist. Na de sessie komt het moment dat je je graag wilt overgeven aan een lange diepe slaap. Het heeft direct positief effect op ons welzijn en tevens ook een lange termijn positief effect op onze gezondheid: Het geeft rust in je hoofd en je voelt dat je lichaam soepeler wordt. Marga doet haar werk met veel passie, inzet en overtuiging. Zij volgt geen strakke regels maar stemt de behandeling af op de persoon in kwestie en heeft daarbij een goed gevoel voor wat die persoon nodig heeft. Het is dan ook geen enkel probleem om je in volledig vertrouwen over te geven aan haar kundige behandeling. In het warme water lig je comfortabel als het ware onder een warme deken en in gedachten kun je drijven in alle richtingen alsof je door jet heelal zweeft. Een heel prettige en helende ervaring die wij iedereen van harte kunnen aanbevelen.

Roekie en Jan Willem

 

“Gedachteloos blijven drijven en bewogen worden”

Ik was op een gegeven moment, zo noem ik dat, voorbij het praten. Het lijfwerk, in de vorm van AquaGestalt, gaf mij een diepere ontspanning . Ik vond het heerlijk deze verstillende vorm van Gestalt en sliep als een roos…

In de moeilijke burnout periode waarin ik alle houvast kwijt was, in mezelf en buiten mezelf is naast vriendschap, jouw behandeling met zowel “land” als water, erg belangrijk voor mij geweest.

Marga, bedankt!!   Yvonne

 

“Mijn eerste kennismaking met AquaGestalt”

Het begrip AquaGestalt was al langere tijd bij mij bekend door mijn contact met Marga, die deze behandeling in Nederland heeft geïntroduceerd.  Maar tot een nadere kennismaking met deze heilzame methode was het tot dus ver nog niet gekomen doordat er geen lichamelijke of psychische aanleiding toe was. Bovendien, moet ik eerlijk toegeven, had ik last van een zekere scepsis ten aanzien van deze behandeling.

Maar daar kwam verandering in toen ik werd gevraagd of ik de folder naar het engels wilde vertalen, waarna ik als cadeau een individuele sessie AquaGestalt kreeg aangeboden.

Met een open mind en verwachtingsvolle blik ging ik te water en liet me meevoeren door de beleving die volgde. Door de ondersteuning bij het drijven op het water kun je je helemaal overgeven aan totale ontspanning. Met je oren onder water dalen stilte en rust op je neer waardoor inderdaad bewustzijn van tijd en plaats compleet vervaagt.

Het zweven en de weldadige bewegingen in het water laten je puur genieten, er ontstaat een oase-gevoel!! De beleving valt voor mij het beste te omschrijven alsof dolfijnen met je spelen en je meenemen in hun wereld. Steeds doemt het beeld op van een dolfijnensnuit met de bekende intense glimlach, en ik voel de glimlach zowel uiterlijk op mijn gezicht als ook innerlijk als een weerspiegeling van mijn gevoel.

Zoals ik me voel, nog uren na de behandeling, zo zou je je altijd moeten voelen!!!

Inderdaad, met recht een cadeautje voor jezelf te noemen!

Aline

 

 “Een aanrader!”

Ik heb onlangs een individuele sessie AquaGestalt met Watsu, Healing Dance en AquaMassage van Marga mogen ervaren.

Omdat ik in mijn eigen lichaam kon voelen hoe diepgaand de natuurlijke massage in het water uitwerkt, kan ik iedereen die streeft naar harmonie de heerlijke behandelingen aan raden. Deze behandeling is voor iedereen geschikt en ik denk dat vooral mensen die beperkingen ervaren in hun lichamelijke beweging hier enorm veel baat bij zullen hebben.

Annedien van Amerongen – Aura-Chakra healing & reading en Kristaltherapie bij Godea. 

 
 
“De ontdekking van het jaar”  
 
Helaas was de aanleiding om te starten met Aquayoa/ai-chi voor mij ook een burn-out. Na de zoveelste reorganisatie op mijn werk was ik aan de beurt; ik werd boventallig verklaard en ontslagen. Ik viel in een groot zwart gat en voelde me nutteloos, afgedankt. Ik mistte letterlijk de volledige controle over mezelf zowel lichamelijk als geestelijk.
Ruim een jaar heb ik bio-energetische therapie gevolgd. Mijn therapeut heeft veel bij me ‘los’ gemaakt maar de impact vd burn-out voelde ik nog meer toen ik begon met de aquayoga. Al tijdens de les word ik steeds meer gewaar van mijn lijf. Na die tijd kom ik in een diepe ontspanning en word gedwongen toe te geven aan mijn oververmoeidheid. Mijn ‘accu’ wordt langzaamaan opgeladen en de dagen die volgen ben ik veel actiever. Dit is echt te danken aan de kracht van het water.
Aquayoga is voor mij de ontdekking van het jaar! 
 
Marja Schaap