Marga Lambeck

Marga Lambeck (1960)

Ik ben psycholoog, Gestalttherapeut, Creatief therapeut, AquaTherapeut, supervisor, opleider en coach met ruim 30 jaar ervaring in de gezondheidszorg, het welzijnswerk en het onderwijs. Verder ben ik echtgenoot en moeder van volwassen kinderen. Van jongs af aan ben ik hoog sensitief en heldervoelend. Daarnaast ben ik zeer creatief, geduldig, toegewijd en bezit ik veel humor. Contact en dialoog is altijd erg belangrijk geweest voor mij; geen wonder dat ik in de Gestalttherapie, ook wel bekend als “de psychotherapie van het contact“, mijn thuishaven vond. Mijn persoonlijke levenservaring is de bron van de thematiek waar ik mee werk: herstel van vitaliteit en gezondheid; balans; bezinning, bezieling, bestemming en passie. Mijn kracht ligt in het maken van contact met gebruik van kwaliteiten als helderheid, enthousiasme, respect en liefde. In mijn werk en leven ben ik geïnspireerd door en maak ik gebruik van diverse bronnen: Gestaltpsychologie, muziek, creatief beeldend werk, systemisch werk, yoga, Mindfullness, sjamanisme, vertelkunst, natuurgeneeskunde, energetisch werk en…. ~~WATER~~!

Water is het element dat van zich zelf enorm helend is. Dat is niet nieuw. Al in de vroege middeleeuwen werd water toegepast ter reiniging en heling. Geïnspireerd door de geweldige effecten van warm water, heb ik mij vanaf 2008 in Nederland, Zwitserland en Oostenrijk gespecialiseerd in diverse vormen van Aqua Therapie. Werkelijk nergens kan een mens zo diep ontspannen als in het warme water. AquaGestalt was hiermee geboren! SULIS is dan ook een natuurlijk vervolg.

 

GENOTEN OPLEIDINGEN

HBO-V (1979-1983)

Psychosociale Basis Kennis en Medische Basis Kennis maakten deel uit van mijn 4 jarige opleiding HBO-Verpleegkunde

VO-B-EMGGZ (1986-1988)

Aan de Hogeschool Midden Nederland heb ik de 2 jarige opleiding Beroepsinnovatie Extra-Murale GGZ gevolgd. Deze specialistische opleiding is nu bekend als Masteropleiding Advanced Nursing Practice GGZ. Verschillende therapie stromingen als ook de supervisoren-opleiding maakten deel uit van deze opleiding.

Gestalttherapie (1988-1991)

Mijn opleiding tot Gestalttherapeut heb ik gevolgd bij de Nederlandse Stichting Gestalt. Voor deze opleiding heb ik later ook leertherapieën en supervisies verzorgd

Creatieve Therapie (1994-1995)

Mijn opleiding Creatieve therapie heb ik gedaan bij Centrum de Schepping

Aqua Therapie (2008-2017)

Mijn opleidingen in de Aqua Therapie heb ik gevolgd bij/in:

* Nederlands Watsu Instituut (Watsu 1 & 2; Healing Dance 1 & 2; Watsu voor zwangeren)

* Zwitserland: Masterclass Physical Therapy; Halliwick & Ai-Chi in Revalidatiekliniek Valens

* Zwitserland: AquaTernatives door Therri Thomas in Lavey les Bains

* Oostenrijk: Integrative Aquatic Therapy door David Sawyer in Freiland

Opleidingen zijn erkend door de WABA (Worldwide Aquatic Bodyworkers Association)

Bij- en nascholing

* Supervisie en intervisie ten behoeve van de herregistratie (elke 5 jaar) als Gestalttherapeut

* CSR-Centrum: Behandeling en Preventie van chronische stress en burnout door Sonja van Zweden

* Techniques Mind-Body Integration door Anodea Judith (VS) bij Sacred Centers

* Attention Dynamics door Glenn Hartelius (VS) bij Sacred Centers

* En verder diverse bijscholingen: Muzisch-creatief werk; systemisch werk; energetische werk, sjamanisme; mindfulness; natuurgeneeskunde, Yoga & massage; echtpaar-relatie therapie; New German Medicine (Dr. R. Hamer) en veel meer…