Sound Healing

Wat is Sound Healing?

Sound Healing is een aangename vorm van therapie die zowel op de therapietafel als in een warm therapiebad wordt gegeven. De therapie richt zich in eerste instantie op ontspanning, ontkramping en herstel van lichaam en geest. Daarnaast beoogt het andere gewenste effecten zoals het bestrijden van pijn en chronische stress, doen afvloeien van afvalstoffen, in balans brengen en activeren van het energiesysteem, activeren van het zelfhelend vermogen en transformatie. Bij transformatie kan men denken aan het omzetten van oude niet meer passende overlevingspatronen en het dieper kunnen reiken naar liefde, inspiratie en innerlijke wijsheid.

Instrumenten

Wij gebruiken in de behandeling verschillende instrumenten zoals Hapi, Sansula, Koshi, EnergyChimes, Tingsha en natuurlijk een unieke reeks Klankschalen.

Werkwijze

Als Musicus & Sound Healer maak ik gebruik van mijn helderziende gaven om me af te stemmen op jouw energiesysteem. Dit laat zich aan mij zien als “Aura” oftewel trilling, beweging, kleur en energie. Feilloos laat jouw systeem aan mij zien waar pijn, ongemak, disbalans, blokkade of “energielekkage” zit. Om mijn werk goed te kunnen doen heb ik altijd toestemming nodig van jouw systeem. Door middel van de frequenties van de verschillende instrumenten breng ik dan eerst het Aura in evenwicht. Vervolgens harmoniseer ik de basisfrequentie van jouw fysieke systeem. Dit geeft ontspanning, stroming, balans, heling, genezing en transformatie. Speciale kwetsbare, zwaar belaste of pijnlijke gebieden worden optimaal verzorgd door de frequentie van deze gebieden verder omhoog te brengen. Soms mag ik energetisch afval, vuil of ander ongemak verwijderen. Jouw zelfhelend vermogen wordt op deze wijze geactiveerd en impliciet uitgenodigd om de zorg voor een evenwichtige energieverdeling en heling weer op zich te nemen.

Effecten

Onze cliënten beschrijven verschillende effecten zoals een kalmerend effect, het verdwijnen van fysieke en emotionele pijn, het verdwijnen van stress en angst- gevoelens, het uitwerken, verzachten of verdwijnen van emoties en trauma’s, een verandering van een negatief naar een positief denkpatroon en een diepere kijk op levensgebeurtenissen. Over het algemeen voelt men zich levendiger, creatiever, energieker en vreugdevoller. Een aantal effecten zijn meestal direct waarneembaar. Sommige effecten zijn pas na een aantal dagen waarneembaar en kunnen weken aanhouden of definitief zijn.

In het warme water of op het land?

Sound Healing wordt gekleed gegeven op de therapietafel of “in het warme water” van het therapiebad. Het maakt ons niet uit voor welke context jij kiest. Wel is het zo dat de resultaten van de Sound Healing in het warme water groter kunnen zijn doordat de hydrostatische druk van water jouw autonome zenuwstelsel op de “herstelmodus” zet. Een effect is daarmee veel sneller bereikt. Omdat “water verweekt wat ingeklonken ligt” is het makkelijker om je te ontdoen van dat wat jouw systeem niet meer nodig heeft.

Toepassing

Sound Healing kan worden toegepast bij kinderen en volwassenen. Mensen die gevoelsmatig ruimer ontwikkeld zijn dan doorsnee zoals hoog-sensitieve mensen; mensen met een verstandelijke beperking en dove mensen, zijn extra ontvankelijk voor deze unieke manier van healing door trilling en klank!

Praktisch

Sound Healing wordt gegeven in individuele sessies van 30 tot 45 minuten.Sound Healing “op de therapietafel” wordt gegeven in onze praktijk. Op speciaal verzoek kunnen wij bij u aan huis komen.Sound Healing in water wordt gegeven in een klein sfeervol therapiebad in Assen. De watertemperatuur is daar 33 graden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen of mailen.